ORGB Opleidingen

Nederland Leert door

ORGB Opleidingen heeft zich gespecialiseerd in begeleidingstrajecten voor VSO en Praktijkonderwijs

De economie en de arbeidsmarkt veranderen razendsnel en er zijn voortdurend ontwikkelingen die ervoor zorgen dat alles anders wordt. Zo zorgt het Coronavirus ervoor dat de economie van nu wezenlijk anders is dan die van een jaar geleden. Waren er een jaar geleden volop vacatures in de Horeca en leek werken in Horeca een zekerheid; nu is dat volledig anders. Beroepen waar een tekort aan medewerkers was,  zijn nu echt anders dan een jaar geleden.

De overheid heeft verschillende steunpakketten ontwikkeld om werkgevers in deze  Corona crisis te helpen. Sinds 6 juli 2020 kunnen werkgevers de ‘NOW 2.0’ aanvragen. Dit tweede noodpakket is erop gericht om zo veel mogelijk banen te behouden. Werkgevers die deze regeling aanvragen zijn verplicht hun werknemers te stimuleren om aan scholing te doen.

Om werkgevers en werknemers te helpen aan die scholingsverplichting te voldoen, introduceert het kabinet de regeling ‘NL leert door’. Vanuit deze regeling is geld beschikbaar voor gratis (online) scholing. Het initiatief is bedoeld om werkenden en werkgevers bewust te maken van het belang van leren en ontwikkelen. Ook helpt het werkenden en werkzoekenden zich te laten voorbereiden op (ander) werk. Het is voor het verkrijgen van of het behoud van werk belangrijker dan ooit dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Werknemers in loondienst, flexwerkers, maar ook zelfstandigen en zzp’ers kunnen dankzij de subsidieregeling NL leert door gratis een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerd opleidingsinstituut. ORGB Opleidingen doet aan deze regeling mee. Wij leveren cursussen die je helpen bij het vinden van nieuw werk of je versterken in je huidige baan.  Wij kunnen je daarbij ook steunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing uit de mogelijkheden die onze catalogus biedt. Vanaf 1 december 2020 zijn er zo’n 100 ontwikkeltrajecten beschikbaar.

Hieronder staat de catalogus vermeld waaruit je jouw cursussen kunt kiezen. Het zijn allemaal korte cursussen met een studiebelasting van 10 of 20 uur die je gratis kunt volg. Je kunt kiezen voor een cursus maar je kunt er ook meerdere volgen. Je kunt ons altijd mailen en bellen voor informatie en advies.

Mailen doe je door een mail te sturen naar nederland-leert-door@orgb.nl of bellen naar 06 – 42 77 38 28 (Joep Vossen) en 06 – 13 54 55 73 (Jaap de Jonge)